Onderdeel van KGH Customs Services Douaneopleidingen Nederland
Online inschrijven

of bel 088 648 1888

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over onze diensten en producten.
Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!

Klik op de vraag om het bijbehorende antwoord te zien.

Wat voor docenten kan ik verwachten?

Wij werken met een team van ervaren docenten, veelal werkzaam binnen de Douane of Belastingdienst. Zij variëren in expertise, maar zijn wel sterk verbonden door één doel: u ondersteunen.

Onze docenten worden beoordeeld middels evaluatieformulieren.

Meer informatie over ons team.

Meer over:

Kan ik de CC dagtrainingen en avondtrainingen door elkaar volgen?

Ja hoor, dat is geen enkel probleem. U kunt per training beslissen of u de dagvariant of de avondvariant wilt volgen. De examens voor beide trainingen zijn gelijk.

Meer over:

Hoe kan ik korting krijgen?

Wanneer u besluit de opleiding Customs Consultant (CC) te volgen, nadat u bij ons de opleiding Junior Customs Consultant (JCC) heeft gevolgd, ontvangt u 10% korting op alle CC onderdelen.

Wanneer u zich aanmeld voor de gehele opleiding CC en deze in één keer vooruit betaald, ontvangt u nogmaals 10% korting.

Korting bij aanmelding meerdere deelnemers

Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers, de opleiding of training en of het een in-company training betreft, is het mogelijk om korting op meerdere inschrijvingen te krijgen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via het contactformulier, via info@kghdouaneopleidingen.nl of door even te bellen met 088 648 1888.

Meer over:

Wat is het niveau van de opleiding CC?

De opleiding Customs Consultant is te vergelijken met MBO niveau

Meer over:

Moet ik ervaring of een vooropleiding hebben?

Voor alle opleidingen en trainingen geld: het is wenselijk om (zo snel mogelijk) werkzaam te zijn als (assisstent) declarant, om een relatie te kunnen leggen tussen de theorie en de praktijk.

De opleiding Junior Customs Consultant (JCC) richt zich op assistent douane declaranten. De opleiding is te vergelijken met MBO niveau 2-3. Het is niet noodzakelijk dat u een vooropleiding en/of ervaring als assistent declarant heeft.

De cursus Customs Consultant (CC) is voor declaranten. De opleiding is te vergelijken met MBO niveau 4. Om effectief aan deze opleiding deel te kunnen nemen, is wenselijk om minimaal het niveau Assistent Declarant of het diploma JCC te hebben.

De training Customs Consultant Manager is voor leidinggevenden en ervaren declaranten. Het is voor deze training wenselijk om minimaal het diploma CC te hebben.

Meer informatie over eventueel benodigde ervaring vindt u (wanneer relevant) op de informatiepagina van elke training.

Meer over:

Kan ik vrijstellingen krijgen?

Certificaat van de Douane Assessment Test

U kunt geen vrijstelling krijgen op basis van de resultaten van de Douane Assessment Test.

Op basis van uw ervaring als (assistent) declarant

U kunt geen vrijstelling krijgen op basis van uw ervaring.

Wellicht kunt u wel een module d.m.v. zelfstudie volgen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier, via info@kghdouaneopleidingen.nl of door te bellen met 088 648 1888.

Meer over:

Wanneer kan ik met de opleiding starten?

De startdata van onze opleidingen kunt u terugvinden op onze kalender.

U kunt op ieder gewenst moment starten met de speedlearning variant van een opleiding.

Meer over:

Hoe lang mag ik over de opleiding JCC of CC doen?

Bij de opleiding Junior Customs Consultant (JCC) mag u één keer een her-examen maken. Een eventueel tweede her-examen kan alleen na overleg.

Over de opleiding Customs Consultant (CC) mag u maximaal drie jaar doen. Binnen drie jaar moet u de betreffende certificaten hebben behaald. Deze kunnen dan worden ingeruild voor het diploma Customs Consultant.

Meer over:

Wat zijn de kosten van een examen of toets?

De kosten van het examen Junior Customs Consultant (JCC) zijn bij de prijs inbegrepen. De kosten van het herexamen zijn € 45,- (excl BTW).

Zowel de kosten van een Customs Consultant (CC) deeltoets, als voor een eventuele 2e poging zijn € 125,- (excl. BTW) per blok per toets.

Meer informatie over de examencommissie.

Meer over:

Waar vinden de examens plaats?

De examens en toetsen vinden centraal plaats en zijn afhankelijk van de aanmeldingen. Doorgaans vinden deze plaats in Nieuwegein en/of Leiderdorp en/of Arnhem.

Kijk voor meer informatie op de pagina locaties

Meer over: